Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/6/c/a/vaccinationscentralen.com/httpd.www/includes/functions.php on line 3 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/c/a/vaccinationscentralen.com/httpd.www/includes/functions.php:3) in /customers/6/c/a/vaccinationscentralen.com/httpd.www/includes/init.php on line 57 Våra vaccin - Vaccinationscentralen i Trollhättan

Våra vaccin

Hepatit A
Hepatit A är en form av gulsot. Den smittar lätt via vatten och livsmedel, men är den minst allvarliga formen av sjukdomen. Den som drabbas blir oftast frisk och är sedan immun mot sjukdomen. En vaccination mot hepatit A ger ett mycket bra skydd.

Hepatit B
Hepatit B är en form av gulsot som smittar genom blodtransfusioner, sexuell kontakt eller genom sprutdelning. Sjukdomsförloppet är ofta besvärligt och sjukdomen kan bli kronisk. För personer som lider förhöjd risk att drabbas av hepatit B finns det bra vaccin att tillgå.

Difteri, Tetanus,kikhosta
Vaccin mot difteri, stelkramp och kikhosta (acellulärt, komponent), adsorberat, med reducerat antigeninnehåll

Japansk encephalit
Detta är en virusinfektion som sprids med myggor i södra och östra Asien. Sjukdomen är allvarlig och vaccination med japansk encefalitvaccin rekommenderas framför allt till den som ska resa och bo enkelt i dessa områden.

Gula febern
Stamaril är avsett för personer som reser till, passerar genom eller bor i ett område där gula febern finns eller reser till ett land där det krävs ett bevis på genomgången vaccination för inresa.

TBE 
Vaccin mot fästingburen virusencefalit (TBE)

Influensa
Vaccin mot influensa, inaktiverat (spjälkat virus)

Kombinationsvaccin Hepatit A+B
Hepatit A och B är allvarliga leverinfektioner som finns mer eller mindre i hela världen. Det är klokt
att vara vaccinerad var du än befinner dig och i synnerhet när du reser till trakter där sjukdomarna
är vanligt förekommande. Smittas man av hepatit A kan det ta upp till ett år att hämta sig ifrån
sjukdomen. Smittas man av hepatit B kan man i värsta fall utveckla en kronisk form av hepatit B
som kan leda till allvarliga leverkomplikationer. Barn som smittas av hepatit B drabbas värre än
vuxna.

Dukoral (Kolera +ETEC)
Dukoral är ett koleravaccin som rekommenderas till personer som tänker leva under enkla hygieniska förhållanden i områden där det finns risk för kolerasmitta. Eftersom vaccinet även ger viss skydd mot turistdiarré (ETC) rekommenderas det ofta till personer som blir svårt sjuka vid magsjuka.

Recept Malaria

Vattkoppor
Vaccin mot vattkoppor innehållande frystorkade, försvagade, levande varicella-zostervirus.

Rabies
Rabies orsakas av ett RNA-virus som tillhör gruppen rhabdovirus. Reservoaren är vilda däggdjur. Infekterade hundar är vanligaste smittkällan, men alla rabiessjuka däggdjur inklusive fladdermöss kan smitta.

Gardasil (Livmodercancer)
Vaccin mot humant papillomvirus (typ 6, 11, 16, 18)

Tyfoid

Meningit

Mässling, Påsjuka, Röda hund

Polio

Pneumokock

Bältros

Pilgrimsvandring (Hajj)